Turski privrednici zainteresovani za energetski sektor BiH

Bez autora
Jul 23 2013

Predstavnici delegacije turskih privrednika, koji su u organizaciji Centra za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV) posjetili BiH u cilju obilaska potencijalnih prilika u energetskom sektoru te zemlje, saopštili su kako taj sektor u BiH nudi odlične mogućnosti investiranja, a samim tim i razvoja u smjeru bolje iskorištenosti potencijala. Fondacija Centar za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV) je članovima Udruženja privrednika iz turskog grada Burse (BUGIAD) te Udruženja privrednika alumnija obrazovnih institucija Nilufer (NISIAD) organizovala poslovne sastanke te terenske obilaske potencijalnih prilika u energetskom sektoru BiH. BIGMEV je delegaciju iz Turske spojio sa predstavnicima firmi iz BiH, nakon čega su održani sastanci i terenske posjete u skladu sa ranije započetom saradnjom i projektima. Nakon sastanaka, članovi BUGIADA I NISIADA su istakli da energetski sektor BiH nudi odlične mogućnosti i nisu krili entuzijazam po pitanju pokretanja planiranih projekata.

Turski privrednici zainteresovani za energetski sektor BiHPredstavnici delegacije turskih privrednika, koji su u organizaciji Centra za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV) posjetili BiH u cilju obilaska potencijalnih prilika u energetskom sektoru te zemlje, saopštili su kako taj sektor u BiH nudi odlične mogućnosti investiranja, a samim tim i razvoja u smjeru bolje iskorištenosti potencijala, prenio je novinar agencije Anadolija.

Kako je saopšteno iz BIGMEV-a, Fondacija Centar za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV) je članovima Udruženja privrednika iz turskog grada Burse (BUGIAD) te Udruženja privrednika alumnija obrazovnih institucija Nilufer (NISIAD) organizovala poslovne sastanke te terenske obilaske potencijalnih prilika u energetskom sektoru BiH.

BIGMEV je delegaciju iz Turske spojio sa predstavnicima firmi iz BiH, nakon čega su održani sastanci i terenske posjete u skladu sa ranije započetom saradnjom i projektima, saopšteno je iz te fondacije.

Nakon sastanaka, članovi BUGIADA I NISIADA su istakli da energetski sektor BiH nudi odlične mogućnosti i nisu krili entuzijazam po pitanju pokretanja planiranih projekata.

Centar za razvoj odnosa sa BiH (BİGMEV), osnovan je 2010. godine s ciljem održivog razvoja postojećih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik